«Els reptes de la democràcia a Europa Central i de l’Est». conferència de Hanna Suchocka

Barcelona, divendres 6 de novembre de 2015

El mes de juny de 2015 s’ha publicat el número 50 de la Revista Catalana de Dret Públic. S’hi inclou un estudi titulat Els reptes de la democràcia a Europa Central i de l’Est, de Hanna Suchocka.

Hanna Suchocka és catedràtica de dret constitucional de la Universitat A. Mickiewicz de Poznan des de 2013 i doctora honoris causa per les universitats d’Oklahoma, Joan Pau II, Card. S. Wyszynski, Varsòvia i Lateran. Va ser primera ministra de Polònia entre el juny de 1992 i l’octubre de 1993, sota la presidència de Lech Walesa. Entre els anys 1997 i 2000 va ser ministra de Justícia i Fiscal General. Ha estat ambaixadora de Polònia a la Santa Seu i és membre de l’Acadèmia Pontifícia de Ciències Socials del Vaticà. En l’actualitat és membre de la Comissió Europea per a la Democràcia pel Dret (Comissió de Venècia) i del Council of Women World Leaders, una xarxa internacional de dones que han ocupat i ocupen càrrecs al més al nivell que promou la presència de les dones en l’alt lideratge i el desenvolupament laboral equitatiu. Ha rebut l’Àguila Blanca, la màxima distinció de Polònia.

En l’estudi que vindrà a presentar a l’Escola, Hanna Suchocka se centra en el recent desenvolupament de la democràcia a l’Europa Central i de l’Est. L’estudi apunta el repte dificilíssim i arriscat que va suposar per als països excomunistes afrontar el procés de transformació política i econòmica, i els grans esforços que s’hi han fet en aquest sentit. Però tot i basant-se en els principis democràtics tradicionals desenvolupats pel constitucionalisme occidental (la separació de poders, l’estat de dret, el pluralisme polític…), han sorgit avui noves amenaces que tenen un cert impacte en el futur de la democràcia en aquests països.

Programa

Data i hora:  Divendres 6 de novembre de 2015, de 9:30 a 11 h

Lloc:  Sala d’actes de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, c/ de Girona, 20, Barcelona

Inscripció:  Per assistir a la Jornada, només cal que empleneu el següent formulari d’inscripció en línia.

Deixa un comentari