L’RCDP blog se’n va de vacances

Des de principis de 2021 i fins a les portes d’agost hem publicat puntualment un apunt setmanal, fidels a la cita d’apropar-vos lectures d’actualitat sobre dret públic i altres disciplines germanes, signades totes per veus autoritzades. L’habitatge, el codi tributari català, l’anul·lació de l’ajornament de les eleccions del 14F, els referèndums i la posició de la Comissió de Venècia, la protecció de les dades personals en un context de pandèmia, la nova Agència de la Natura de Catalunya, la vacunació contra la COVID i els seus efectes en drets essencials, l’ús dels algoritmes a les administracions públiques, la simplificació normativa a la Generalitat, la llibertat d’expressió, la futura llei catalana de memòria o les sentències del TC relatives a l’STS 459/2019 han ocupat bona part dels continguts.

Són apunts que configuren un bon exemple de la vocació transversal de l’RCDP blog, que celebra 10 anys l’any vinent. Oferim un àmbit per al debat intel·lectual en el camp del dret públic en totes les seves dimensions: l’autonòmica, l’estatal, l’europea i la internacional. Partim d’una interpretació àmplia del dret públic, de manera que no només tractem els aspectes clàssics del dret constitucional i el dret administratiu, sinó també la interacció entre el dret, la política i les polítiques públiques, i acollim aportacions tant des de la perspectiva del dret com d’altres disciplines, per exemple la filosofia, la ciència política i l’economia. Volem ser un fòrum obert de reflexió i debat sobre totes les qüestions d’interès que afecten el dret públic en sentit ampli. Si ho aconseguim és principalment gràcies a les contribucions de les persones col·laboradores i a tots els lectors que ens seguiu setmana rere setmana.

En concret, des de principi d’any hem publicat 30 contribucions. Pel que fa al nombre de persones visitants úniques hem arribat a les 18.928 amb un total de 27.525 visites, de les quals un 20% provenen de l’estranger (3 punts més que l’any passat). Per tant, balanç positiu i contents de servir-vos com a finestra al coneixement.

Com moltes i molts de vosaltres, el blog de la Revista Catalana de Dret Públic se’n va de vacances. Un parèntesi merescut després de tot el que hem viscut col·lectivament aquests últims temps. Tornarem aviat, el primer de setembre, amb les forces recuperades per seguir contribuint en aquest trajecte sense fi que és el dret, l’ordenament jurídic, la jurisprudència, la doctrina. Esperem que gaudiu del descans estival i que, si teniu l’oportunitat, llegiu, comenteu o simplement rellegiu alguns dels apunts publicats a l’RCDP blog al llarg de tots aquests anys. Gràcies a tothom per ser-hi.

Bones vacances!

Deixa un comentari