L’RCDP blog se’n va de vacances i recorda els 10 anys de trajectòria

Pastís d'aniversari amb 10 espelmesAquest 2022 estem d’aniversari, l’RCDP blog arriba al seu desè aniversari consolidat com una eina de difusió del coneixement que complementa l’edició semestral de la Revista Catalana de Dret Públic (RCDP) amb apunts setmanals d’anàlisi de temes d’actualitat. El 2012 el blog va néixer coincidint amb l’aposta de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya per la digitalització de les seves dues revistes acadèmiques (la Revista de Llengua i Dret, Journal of Language and Law i l’RCDP). Es va deixar enrere el paper i es va emprendre una transformació digital de les dues capçaleres per mitjà de la plataforma Open Journal System. En paral·lel, el Consell de Redacció va considerar oportú promoure una tribuna des d’on acollir aportacions d’expertes i experts en àmbits molt connectats als debats vius de cada moment, amb un format més lleuger i versàtil que els articles acadèmics.

   Són moltes les veus acreditades que han passat per aquí i molts els arguments i les reflexions que s’han compartit en obert, essent sovint un referent per a altres autores i autors o per a professionals de l’àmbit del dret públic que han trobat i troben en l’RCDP blog un recurs útil on recórrer, que cal llegir i seguir de prop per mantenir-se al dia de les últimes novetats o de les tendències en l’àmbit jurídic

Deu anys després, són moltes les veus acreditades que han passat per aquí i molts els arguments i les reflexions que s’han compartit en obert, essent sovint un referent per a altres autores i autors o per a professionals de l’àmbit del dret públic que han trobat i troben en l’RCDP blog un recurs útil on recórrer, que cal llegir i seguir de prop per mantenir-se al dia de les últimes novetats o de les tendències en l’àmbit jurídic. I aquesta és, sens dubte, una de les nostres principals raons de ser, ser una plataforma per a col·laboradores i col·laboradors experts en diverses matèries, molt sovint juristes acreditats, que permet nodrir els lectors de reflexions i anàlisis crítiques i fonamentades sobre múltiples afers que caracteritzen el dret públic al nostre país i més enllà. En aquest camí interminable que és el dret públic i que intenta donar resposta a les vicissituds que generem les persones en el nostre transitar diari, gràcies a tots els que heu contribuït alguna vegada a ampliar el contingut del blog.

Al llarg d’aquests anys els coordinadors de l’RCDP blog han estat l’exdirector de la Revista i catedràtic de Dret Constitucional a la UB, Josep Maria Castellà Andreu, la professora agregada de Dret Constitucional a la UB, Maria Argelia Queralt Jiménez i, actualment, el director de la Revista i catedràtic de Dret Constitucional a la UAB, Joan Lluís Pérez Francesch, i el professor associat de Dret Constitucional a la UB, Gerard Martín i Alonso. També hi va dedicar una especial atenció el catedràtic de Dret Constitucional a la UB i director de la Revista de 2016 a 2021, Enoch Albertí i Rovira. Un agraïment i reconeixement des d’aquí a tots ells, així com a tot l’equip tècnic de l’Escola que, des de la sala de màquines, s’encarrega de fer possible que els apunts apareguin puntuals cada setmana.

Pel que fa a aquest 2022, des de principis d’any i fins a les portes de l’agost, hem publicat puntualment un apunt setmanal. Hi ha hagut espai per a la protecció de dades personals, l’impost sobre les estades en establiments turístics, els obituaris, l’estat d’alarma i la pandèmia des d’un punt de vista de garantia de drets, la llibertat d’expressió, la renda bàsica universal, la Llei d’aigües, les ressenyes bibliogràfiques, la transparència i l’accés a la informació pública, la lliure circulació de capitals, les ordenances de civisme, l’habitatge, la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, les devolucions en calent, l’administració electrònica, el dret administratiu, el dret de reunió, la nova Llei estatal de residus, el segon referèndum per la independència d’Escòcia, les plataformes de lloguer turístic o l’expulsió de Rússia del Consell d’Europa.

En concret, des de gener hem publicat 28 contribucions. Pel que fa al nombre de persones visitants úniques hem arribat a les 14.123 amb un total de 21.245 visites, de les quals un 16% provenen de l’estranger. Per tant, balanç positiu i amb la satisfacció de servir-vos com a finestra al coneixement.

Com moltes i molts de vosaltres, el blog de la Revista Catalana de Dret Públic se’n va de vacances. Tornarem aviat, el 7 de setembre, amb les forces recuperades per seguir fidels a la cita de cada dimecres amb els nostres lectors. Esperem que gaudiu del descans estival i que, si en teniu l’oportunitat, llegiu, comenteu o simplement rellegiu alguns dels apunts publicats a l’RCDP blog al llarg d’aquests 10 anys de trajectòria.

Bones vacances!

Deixa un comentari