L’RCDP blog se’n va de vacances

Platja amb onades del mar.Els dies són llargs, les nits caloroses i les ganes d’estirar-se a la sorra de la platja, a la piscina o de passejar per llocs ombrívols augmenten. És per això que també el blog de l’RCDP, com molts de vosaltres, fa una pausa. Marxem de vacances. Parem per recuperar energies, per prendre perspectiva, beure de fonts diverses i retornar amb més força, amb temes nous i diversos, però sense deixar de banda l’actualitat i la qualitat dels apunts, que ja són marca de la casa.

Des de principis d’any hem publicat puntualment un apunt setmanal, no hem fallat a la cita d’apropar-vos lectures d’actualitat sobre dret públic i altres disciplines germanes, signades totes per veus autoritzades.

Hem publicat articles tan diversos com la personalitat jurídica del Mar Menor, les prioritats del mandat de la síndica de greuges de Catalunya, els 40 anys d’autogovern de les Illes Balears o els límits entre el dret d’expressió i el discurs antisemita. També hem publicat diverses recensions i ressenyes de publicacions, jornades, presentacions. Els comentaris a sentències i interlocutòries de diversos òrgans judicials ens han permès entendre amb més profunditat casos complexos i ens han donat exemples que creen jurisprudència. Dins l’àmbit de l’Administració pública s’ha tractat el sector públic, la contractació pública, la participació institucional, el nou marc de la funció pública i la importància de la mediació, sobretot interadministrativa. I, evidentment, hem tractat temes de candent actualitat com és la intel·ligència artificial, l’ús de les dades, el desenvolupament de la cartera d’identitat digital europea i la Llei 12/2023, de 24 de maig, pel dret a l’habitatge, que es pot vincular amb el monogràfic sobre les derivades sectorials del dret a l’habitatge de l’últim número de l’RCDP.

Són apunts que configuren un bon exemple de la vocació transversal de l’RCDP blog. Oferim un àmbit per al debat intel·lectual en el camp del dret públic en totes les seves dimensions: l’autonòmica, l’estatal, l’europea i la internacional. Partim d’una interpretació àmplia del dret públic, de manera que no només tractem els aspectes clàssics del dret constitucional i el dret administratiu, sinó també la interacció entre el dret, la política i les polítiques públiques, i acollim aportacions tant des de la perspectiva del dret com d’altres disciplines, per exemple la filosofia, la ciència política i l’economia. Volem ser un fòrum obert de reflexió i debat sobre totes les qüestions d’interès que afecten el dret públic en sentit ampli. Si ho aconseguim és principalment gràcies a les contribucions de les persones col·laboradores i a tots els lectors que ens seguiu setmana rere setmana.

En concret, des de principi d’any hem publicat 27 contribucions. Pel que fa a les persones visitants, hem arribat a les 14.482, amb un total de 21.972 visites, de les quals un 14,57 % provenen de l’estranger. Són uns números que parlen per ells mateixos i fan que el nostre balanç de l’any sigui positiu i estiguem contents de servir-vos com a finestra al coneixement.

Tornarem aviat, el 13 de setembre, amb les forces recuperades per seguir contribuint en aquest trajecte sense fi que és el dret, l’ordenament jurídic, la jurisprudència, la doctrina. Esperem que gaudiu del descans estival i que, si teniu l’oportunitat, llegiu, comenteu o simplement rellegiu alguns dels apunts publicats a l’RCDP blog al llarg de tots aquests anys. Gràcies per ser-hi.

Bones vacances!

Deixa un comentari